Några tips på hur läxan blir roligare att göra!

Blev nyss klar med engelska läxan, yes! Det tog inte alls så lång tid och konstigt nog var det inte så tråkigt heller.
Jag började fundera över olika saker man kunde göra för att läxan alltdi skulle vara rolig och kom fram till detta:

* Om man har en läxa i ett svårt ämne så är det alltid bäst att ta hem läxan på en gång, första dagen man får den och börja träna sten hårt den dagen i typ 2 timmar. Yes, jag vet att det låter åt hellvette tråkigt men oftas så sätter sig läxan då och sen är det bara att gå igenom den 5 minuter varje dag, möjligtvis lite längre dagen innan. Ni kommer garanterat känna er bäst när provet/läxförhöret väl kommer, vilket är en skön kännsla!



*Om man har en läxa i ett lätt ämne så kan man ju ta det lugnt, ett roligt sätt att plugga in läxan kan vara att höja volymen rejält på radion och sätta sig i en skön fotölj med filt och te och riktigt mysa, låtsas att läxan är en bok tex. Skönt sätt att plugga på!

* Ett konstigt sätt att träna in glosor och texter kan vara att sätta på en musikskiva med ens favorit band/sångare/sångerska och sjunga med i melodin fast byta ut sång texten mot glosorden/"engelska"texten. Sen när du kan det hyfsat bra kan du öva som vanligt lite mer seriöst.



* Annars så brukar det funka för mig att gå till ett skönt ställe, en bekväm stol eller sackosäck tillexempel. Ha på lite musik tyst i bakgrunden och vara nära sin familj så man möjligtvis kan fråga om hjälp eller också ta lite små pauser för att vara med i samtalen.

Vet inte om detta funkar för er men jag hoppas att ni fick något tips ni gillade, pussar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0